Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба обіцяє відповідь Росії на блокування портів у Чорному та Азовському морях
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба обіцяє відповідь Росії на блокування портів у Чорному та Азовському морях

Україна підключає міжнародних партнерів, щоб дати РФ скоординовані дії у відповідь

11 лютого 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обіцяє скоординовану разом із західними партнерами відповідь Росії на її спроби заблокувати українські порти у Чорному та Азовському морях. Робота у цьому напрямі вже ведеться. Як передає портал "Коментарі", про це глава МЗС України заявив під час брифінгу.

Кулеба обіцяє відповідь Росії на блокування портів у Чорному та Азовському морях

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, реакція України на спроби Кремля заблокувати прохід Чорним та Азовським морями була блискавичною. Київ одразу ж повідомив про цей факт генсекретаря ООН, Європейський Союз, глав дружніх держав. Потім почалася робота з тими країнами, які мають вихід до Чорного моря для того, щоб виробити спільні дії і дати відповідь Росії.

Міністр наголосив, що позиція України полягає в тому, що пояснення Російської Федерації про те, що вона змушена була заблокувати торгові шляхи у Чорному морі для безпечного проведення військових навчань, не витримує критики. Таке пояснення не приймається, воно може вважатися допустимим. 

На думку Дмитра Кулеби, акваторія Чорного моря має пряме відношення до всіх країн, які мають вихід до нього. Це не особиста справа Росії. Тому відповідь Москві має бути дана всіма країнами, адже на кону стоїть безпека всієї Європи, а не лише Росії та України, як дехто помилково вважає. 

"Вже підключили партнерів для того, щоб підготувати скоординовані дії у відповідь", — підсумував дипломат.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Дмитро Кулеба детально пояснив слова президента Франції Макрона про "вирішальні найближчі дні" для України.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини