Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав дві проблеми із озброєнням, які залежать від позиції Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав дві проблеми із озброєнням, які залежать від позиції Заходу

Україна чекає найпотужнішої зброї від західних союзників

13 травня 2022, 15:58
Поділіться публікацією:

Україна почала отримувати зброю, яка вже допомагає давати відсіч російським окупантам. Але водночас є дві невирішені проблеми, які суттєво стримують бойовий потенціал ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби під час зустрічі глав МЗС G7 у Німеччині.

Кулеба назвав дві проблеми із озброєнням, які залежать від позиції Заходу

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр визнав, що частина озброєння від США та європейських партнерів уже перебуває на фронті та дуже сильно допомагає українським військовим. Водночас, наголосив Дмитро Кулеба, є невирішеним питання щодо постачання реактивних систем залпового вогню MLRS. Затягування з вирішенням цього питання дуже заважає українській армії, не даючи перейти до нових маневрів у боях з агресором. Кулеба зазначив, що він детально обговорив цю тему з міністрами G7 і Україна дуже сподівається, що незабаром це питання буде вирішено.

За словами Дмитра Куліби, друге невирішене питання із бородою. Його час від часу піднімають, але його вирішення так ніхто й не приступив. Вже скоро 3 місяці, як тривають активні осуди щодо надання Україні сучасної авіації.

Дмитро Кулеба зізнався, що якщо з поставками MLRS питання можна буде закрити дуже швидко, то як бути з наданням Україні від західних союзників авіації поки що незрозуміло. Консультації ведуться постійно, але до конкретних рішень поки що ніхто не виходить.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський знову заявив, що готовий до переговорів з Путіним, але назвав одну умову.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Росії доведеться відмовитися від створення "котла" Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве, сили закінчуються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини