Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав два рішення, які б допомогли Україні переламати хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав два рішення, які б допомогли Україні переламати хід війни

Зламати ситуацію можна, але дуже складно, зізнався Дмитро Кулеба

4 липня 2024, 15:54
Поділіться публікацією:

Зламати ситуацію на фронті можна, але це буде дуже складно зробити. Необхідно ухвалити два ключові рішення, які зможуть переламати ситуацію у війні з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "LRT".

Кулеба назвав два рішення, які б допомогли Україні переламати хід війни

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Переломити ситуацію можна, але дуже складно. У ній багато складових і багато рішень, які необхідно ухвалити. Деякі з них залежать від нас, і ми приймаємо ці рішення. Деякі рішення залежать від наших партнерів, і вони теж, як правило, розуміють, що ці рішення необхідно ухвалювати", — заявив міністр закордонних справ.

Дмитро Кулеба зазначив, що одним із рішень є знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі.

"Якби мені довелося назвати два ключові рішення, які необхідно ухвалити, щоб переламати тенденцію, я б згадав знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі", — заявив Кулеба.

За його словами, це "справжня больова точка сухопутних військ" України. Те, що ми вважаємо головною причиною успіху росіян, — це незліченні керовані бомби, які скидаються на наші наземні сили. Вони знищують і вбивають у величезних масштабах, інколи ж просто згладжують позиції, не залишаючи нічого для оборони. Тому як тільки нам вдасться усунути загрозу авіабомб, наші наземні позиції зміцняться, і Росії буде дуже важко просуватися вперед.

Топ-дипломат зазначив, що друге рішення для зміни ситуації на фронті – збільшення постачання боєприпасів.

"Друге рішення, про яке всі говорять місяцями і роками, над яким працюють місяцями і роками, — це збільшення поставок боєприпасів. Якщо ми захистимо наші сили від керованих Росією бомб, якщо у нас буде достатньо артилерії та боєприпасів для знищення російських колон, що рухаються, і підрозділів, це буде величезною інвестицією у зміну тенденцій на полі бою", — наголосив він.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи реально закінчити війну цього року: відповідь Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини