Головна Новини Політика зовнішня політика Кремль ставить вимогу НАТО офіційно відкликати обіцянку про вступ України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль ставить вимогу НАТО офіційно відкликати обіцянку про вступ України

Росія ставить вимогу Альянсу офіційно відкликати згоду про вступ України до НАТО

10 грудня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

Росія ставить вимогу Альянсу офіційно відкликати згоду про вступ у військовий союз нашої країни. Рішення про це було прийняте на саміті НАТО в Бухаресті в 2008 році. Про це інформує Міністерство закордонних справ РФ.

Кремль ставить вимогу НАТО офіційно відкликати обіцянку про вступ України

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

 За оприлюдненою дипломатичним відомством заявою, заради корінних інтересів безпеки в Європі потрібно дезавуювати рішення саміту Альянсу в Бухаресті 2008 року, в якому сказано, що "Україна та Грузія стануть членами НАТО", як таке, що входить в суперечку із зобов’язаннями  керівників всіх країн-учасниць ОБСЄ — "не зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших".

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США та НАТО вирішують, як відповісти на агресію РФ проти України.Високопосадовець  Держдепу Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен в середу, 8 грудня мав розмову із очільником Альянсу Єнсом Столтенбергом, в  якій обговорив підсумки переговорів президента США Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна. За оприлюдненою інформацією, державний  секретар Америки та керівник НАТО, разом з тим,  обговорили повістку денну "варіантів НАТО у відповідь на подальшу агресію Росії проти України".  Американський високопосадовець відмітив в позитивному напрямку  ті зусилля, які доклав керманич Альянсу щодо "підвищення обізнаності та єдності всередині Альянсу" та висловив подяку за  успішно організований захід зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, яка пройшла з 30 листопада по 1 грудня в латвійській столиці — місті Рига. Разом з тим, що під час нещодавніх перемовин  з президентом РФ Володимиром Путіним  очільник  США Джо Байден розповів про глибоку стурбованість  Америки та її  союзників з країн Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини