Головна Новини Політика зовнішня політика Кремль шантажує Україну ядерним ударом: Стефанчук нагадав про обман РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль шантажує Україну ядерним ударом: Стефанчук нагадав про обман РФ

Голова ВР нагадав, що гарантії безпеки, закріплені у Будапештському меморандумі, не працюють

22 грудня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Москва здійснює шантаж щодо нашої країни. При умові здійснення українською владою політичного вектору на євроінтеграцію, Росія зможе завдати ядерний удар.  Про це повідомив спікер українського парламенту Руслан Стефанчук під час свого виступу на конференції керівників закордонних дипломатичних установ в нашій країні.

Кремль шантажує Україну ядерним ударом: Стефанчук нагадав про обман РФ

Політик нагадав РФ про порушення міжнародних обіцянок (фото з відкритих джерел)

 Голова Верховної Ради зазначив, що в 1991 році країна мала значний ядерний потенціал. Але влада добровільно відмовилась від ядерного статусу.

 "Сьогодні Росія, яка, нагадаю, стала гарантом ядерного роззброєння, натякає, що, якщо ми продовжимо свій демократичний розвиток, то вона може завдати нам навіть ядерного удару. Жодні, з даних нам у 1996 році гарантій, не працюють. Ми залишилися практично беззахисними перед ядерною загрозою", — сказав очільник парламенту.

Як зазначив Руслан Стефанчук, досягнуті в Будапешті домовленості  утримуватися від загрози збройної агресії  стосовно територіальної цілісності нашої країни вже були порушені РФ в 2014 році та вже знову ситуація повторюється в цьому році.

"А деякі з країн-гарантів лише обговорюють можливість введення більш суворих санкцій проти Росії", — каже голова ВР.

Він зазначив, що українці знають, як захистити свою країну, свою волю і демократію і будуть так  поступати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кремль поширив заяву про американських найманців, які "хочуть використати на Донбасі хімічну зброю". Очільник оборонного відомства РФ Сергій Шойгу зробив заяву про те, що нібито приватні військові компанії з Америки готують провокацію з використанням  "хімічних  компонентів"   в східному регіоні нашої країни. Він повідомив про це  під час засідання колегії  оборонного відомства в Москві, на якому був присутній  президент  Володимир Путін.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини