Головна Новини Політика зовнішня політика Кремль поширив заяву про американських найманців, які "хочуть використати на Донбасі хімічну зброю"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль поширив заяву про американських найманців, які "хочуть використати на Донбасі хімічну зброю"

Шойгу розповів, що в Україні нібито перебувають члени американських ПВК

21 грудня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Очільник оборонного відомства РФ Сергій Шойгу зробив заяву про те, що нібито приватні військові компанії з Америки готують провокацію з використанням  "хімічних  компонентів"   в східному регіоні нашої країни. Він повідомив про це  під час засідання колегії  оборонного відомства в Москві, на якому був присутній  президент  Володимир Путін. Про заяву російського міністра інформують пропагандистські медіа Росії.

 Кремль поширив заяву про американських найманців, які "хочуть використати на Донбасі хімічну зброю"

Сергій Шойгу (фото з відкритих джерел)

 За його словами, аби здійснити провокації в міста Авдіївка та Червоний Лиман завезені резерви невідомого хімічного складника.

 Як зазначив російський  міністр оборони, в Донецькій області  знаходяться 120 фахівців американських ПВК, які тренують українських спецпризначенців.

 "Вони обладнують вогневі позиції в житлових будинках та на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил спеціальних операцій та радикальних збройних угруповань до активних бойових дій", — сказав Сергій Шойгу.

Важливо, на фоні майбутньої російської агресії на українські території  та збільшення чисельності озброєних угрупувань збройних сил РФ біля українських рубежів, кремлівська влада  погрожує  силовими діями Альянсу та Сполученим Штатам, вимагаючи  надання гарантій  Кремлю, що наша країна не буде членом Альянсу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі.У розмові з вищими військовими посадовцями Путін сказав, що Росія "адекватно" відповість на будь-яку західну агресію і буде розвивати свою армію далі. Росія зібрала десятки тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною, вимагаючи від НАТО відмовитися приймати колишню радянську республіку як члена і гарантувати, що там не буде розміщена зброя чи війська. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини