Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук заявив про екологічну катастрофу на Донбасі через шахту, в якій влаштували ядерний вибух (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук заявив про екологічну катастрофу на Донбасі через шахту, в якій влаштували ядерний вибух (Фото)

Радянська влада влаштувала там ядерний вибух

12 лютого 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук повідомив про загрозу екологічної катастрофи на окупованому Донбасі через радіоактивну шахту в Єнакієвому. Таку заяву він зробив під час виступу на засіданні Радбезу ООН, повідомляє офіційна сторінка української делегації в ТКГ.

Кравчук заявив про екологічну катастрофу на Донбасі через шахту, в якій влаштували ядерний вибух (Фото)

Екологічна катастрофа на Донбасі. Фото: Google

Він повідомив, що на Донбасі наростає загроза екологічної катастрофи через радіоактивної загрози з вугільних шахт. Перший президент заявив, що в Єнакієвому на шахті "Юнком" влада СРСР влаштувала ядерний вибух в 1979 році.

Кравчук сказав, що після ядерного вибуху в шахті утворилася радіоактивна порожнеча і потрібно було постійно відкачувати воду, щоб вона не потрапляла в ґрунтові води.

Глава української делегації повідомив, що понад три роки тому окупанти припинили відкачувати підземні води, і радіація проникає в грунтові води, отруюючи ґрунт.

Кравчук сказав, що через російську військову агресію представники організації МАГАТЕ не здатні оцінити ситуацію з радіоактивним забрудненням на окупованих територіях, що безсумнівно викликає стурбованість.

Довідка: у вересні 1979 року на шахті "Юний комунар" справили ядерний вибух потужністю 0,2-0,3 кілотонни в мирних цілях. Сама шахта розташована в місті Юнокомунарівськ поруч з Єнакієво. Вибух справили на глибині 903 метрів для зменшення напруги в гірничорудному масиві для більш безпечного видобутку вугілля.

Кравчук заявив про екологічну катастрофу на Донбасі через шахту, в якій влаштували ядерний вибух (Фото) - фото 2

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський заявив про зрив Росією режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте також про окреме політичне майбутнє Дмитра Разумкова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини