Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук розповів про можливості зустрічі Путіна і Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук розповів про можливості зустрічі Путіна і Зеленського

Перший президент прокоментував розмови про дату зустрічі

26 березня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук прокоментував можливий саміт в нормандському форматі в майбутньому, де зустрінуться глава держави Володимир Зеленський і глава Кремля Володимир Путін. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук розповів про можливості зустрічі Путіна і Зеленського

Фото: EPA

За його словами, поки не буде узгоджений новий план мирного врегулювання війни на Донбасі, навіть не має сенсу піднімати питання дати зустрічі лідерів нормандської четвірки. Він зазначив, що це питання має бути узгоджений на рівні політичних радників.

Кравчук заявив, що вони повинні домовитися між собою та узгодити спільні кроки й план, який запропонували Франція, Німеччина і Україна. Глава української делегації сказав, що росіяни мовчать, а тому говорити про зустріч лідерів країн поки неможливо.

Водночас перший президент України сказав, що за попередньою інформацією, зустріч лідерів країн нормандського формату запланована на квітень 2021 року.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи може Україна ввести санкції проти Коломойського.

Читайте також, чому Байден не дзвонить Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини