Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук розповів про можливiсть повномасштабної війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук розповів про можливiсть повномасштабної війни з Росією

Росія не зупиняється в своїх апетитах

15 березня 2021, 10:00 comments1290
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук розповів про можливості повномасштабного військового конфлікту з Росією після загострення на Донбасі. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук розповів про можливiсть повномасштабної війни з Росією

Фото: Google

За його словами, Росія може почати повномасштабну війну з Україною, така можливість існує в тому випадку, якщо країна-агресор не поменшуватиме своїх імперських апетитів. Перший президент сказав, що Росія також може заблокувати процес залучення американських союзників до переговорів по Донбасу.

Він зазначив, що впевнений в необхідності участі американців в переговорах з Росією через те, що питання війни на Донбасі є не тільки українським або європейських питанням, але і загрожує повномасштабним конфліктом, якщо РФ не буде зупинятися в політиці, що проводиться.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником, незважаючи на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли після незаконного "референдуму", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою, президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" півострова до території РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що РНБО ухвалила стратегію щодо повернення Криму.

Читайте також про поході Зеленського на другий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини