Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ пояснили, чого Зеленський хоче домогтися від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ пояснили, чого Зеленський хоче домогтися від Путіна

Арестович пояснив гучні заяви Зеленського Донбасом

12 березня 2021, 12:00 comments1170
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента Олексій Арестович прокоментував гучні заяви президента Володимира Зеленського про війну на Донбасі і зустрічах з лідерами країн нормандського формату. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

У ТКГ пояснили, чого Зеленський хоче домогтися від Путіна

Фото: EPA

Арестович попросили прокоментувати заяву Зеленського про те, що він готовий зустрітися особисто з лідерами Німеччини, Франції та Росії окремо, щоб прискорити мирний процес по Донбасу.

За словами спікера української делегації, логіка Зеленського говорить про те, що він розуміє фактичний ступор мирного процесу по Донбасу в плані стратегічного вирішення питань. Він зазначив, що зусиллями делегації вдається вирішувати тактичні питання, такі як гуманітарні конвої і режим припинення вогню, хоча з трагічними іноді наслідками.

Арестович сказав, що позиція України полягає в тому, що наша країна хоче продовжувати переговори по Донбасу і домовлятися поступово по кожному з питань.

Він додав, що зараз Німеччина і Франція виступили з пропозиціями щодо мирного врегулювання на Донбасі, які презентують під час переговорів політичних радників до кінця березня.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія участь в конфлікті заперечує, попри численні докази.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Рінат Ахметов став одним з підозрюваних в державній зраді.

Читайте також, чи може Росія анексувати ОРДЛОУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини