Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук не розуміє, що означає "особливий статус Донбасу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук не розуміє, що означає "особливий статус Донбасу"

Перший президент Леонід Кравчук поділився своїм баченням розвитку обстановки на окупованих територіях Донбасу

31 липня 2020, 12:25 comments5384
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук назвав два можливих компроміси по Донбасу. При цьому про особливий статус регіону не йдеться. Про це він розповів в інтерв'ю "Суспільному".

Кравчук не розуміє, що означає "особливий статус Донбасу"

"Особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус", — підкреслив перший президент України.

Він нагадав, що в часи своєї каденції підписав закон про вільну економічну зону на Донбасі.

"Це міг би бути один з кроків, для того, щоб люди почали діяти, і вирішувати складні питання, залучаючи туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти і жити нормально", — пояснив Кравчук.

Глава делегації зазначив, що ці компроміси не стосуються суверенітету України. Проте з наданням особливого статусу ситуація зовсім інша.

"Це вже якесь окреме держава, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо домовитися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до армії, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України", — підсумував Кравчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Леонід Кравчук готовий розглянути кадрові зміни у складі української делегації з питання Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини