Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук назвав умову для подачі води до Криму (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук назвав умову для подачі води до Криму (ВІДЕО)

Подібне рішення не буде прийматися «тому що так хоче Росія»

26 березня 2021, 14:56
Поділіться публікацією:

Водне питання для жителів окупованого Кримського півострова стає все актуальнішим із кожним днем. Росія не здатна забезпечити територію потрібною кількістю питної води, а Україна перекрила доступ до своїх запасів. Разом із цим, вважає перший президент України Леонід Кравчук, існує можливість, при якому українська влада могла б відновити поставки води. Про це політик розповів в ефірі телеканалу "ДОМ", повідомляє Telegram-канал "Україна 24/7".

Кравчук назвав умову для подачі води до Криму (ВІДЕО)

Кравчук пояснив, як Крим може отримати воду із України. Фото із відкритих джерел

За словами Кравчука, на вимоги або прохання з боку Російської Федерації про зняття так званої "водної блокади" Криму Україна не піде. Тим більше ніхто не буде "повертати крани" лише тому, що російському уряду "так захотілося". Кравчук відзначає, що існують законодавчі правила, відомі всьому світу. Україна переступати їх не збирається.

Однак, на думку глави української делегації в ТКГ з питань Донбасу, певний варіант із поновленням поставок води в Крим з Україною є. Йдеться про ймовірну гуманітарну катастрофу, що загрожує півострову в разі подальшої відсутності необхідної кількості питної води.

Кравчук кілька разів підкреслив, що висловлює суто особисту думку, але йому б не хотілося, щоб постраждали люди — яку б позицію вони не висловлювали. За словами політика, він поважає людське життя, тому і ставить його вище політики.

Втім, якщо в Криму обійдеться без гуманітарної катастрофи, Україна не відновить поставки води — до припинення російської окупації півострова.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії збираються подати в суд на Україну за "водну блокаду" Криму. Як оцінили таке рішення експерти, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про плюси і мінуси підписаної президентом Стратегії деокупації АРК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Al

27 березня 2021, 03:15

Kravchuk got it all wrong :-) Russia claims that Crimea belongs to them. OK, so wait until such a "humanitarian catastrophe" starts, blame Russia for it and then send international troops to Crimea to bring it back to Ukraine.


Новини