Головна Новини Політика зовнішня політика Країна ЄС знову змінила свою позицію щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна ЄС знову змінила свою позицію щодо допомоги Україні

У президента Словаччини дезавуювали свою попередню заяву про скорочення військової допомоги Україні

6 жовтня 2023, 19:36
Поділіться публікацією:

Президент Словаччини Зузана Чапутова заявила, що військова допомога Україні від її країни продовжуватиметься. Ці слова суперечать раніше озвученій позиції щодо скорочення допомоги Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

Країна ЄС знову змінила свою позицію щодо допомоги Україні

Зузана Чапутова

"Словацька військова допомога Україні має продовжуватися. Я поважаю підсумки парламентських виборів і негативну позицію партії, яка веде коаліційні переговори. Але будь-яка словацька адміністрація має розуміти, що йдеться про безпеку України так само, як і про власну безпеку Словаччини", — написала Чапутова у соцмережі.

Нагадаємо, що раніше на парламентських виборах у Словаччині перемогла антиукраїнська партія Smer-SD екс-прем'єра Роберта Фіцо.

Журналістам стало відомо, що міністерство оборони Словаччини вже підготувало новий пакет військової допомоги Україні, реагуючи на запити, які має українська армія. Затвердити цю допомогу міг би технократичний уряд Людовіта Одора. Але тут своє слово вирішила сказати президент Зузана Чапутова, яка й ухвалила рішення заблокувати надання допомоги Києву. Видання Dennik N поцікавилося у представника Чапутової Мартіна Стрижинця, чому президент кардинально змінила свою позицію. На це в офісі Чапутової відповіли, що своїм кроком глава держави дала зрозуміти, що вона "поважає результати демократичних виборів", переможець яких Smer-SD обіцяв виборцям "не давати Україні жодного патрона".

Тим часом, Лукашенко "похвалив" Зеленського: "Він все робить правильно".

Арестович: нам скажуть – забудьте про Крим та забудьте, мабуть, про Донецьк та Луганськ.

А Польща не дуже зраділа рішенню України "поставити на паузу" скарги до СОТ: є умова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини