Головна Новини Політика зовнішня політика Німеччині та США пора діяти: Кулеба просить Захід заспокоїти Росію з її поривами шантажу на газовому ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччині та США пора діяти: Кулеба просить Захід заспокоїти Росію з її поривами шантажу на газовому ринку

Глава МЗС Дмитро Кулеба поквапив США і Німеччину, щоб вони надали гарантії Україні в зв'язку з газопроводом "Північний потік-2"

16 вересня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Дмитро Кулеба знову нагадав лідерам США і Німеччини про те, що офіційний Київ чекає конкретні гарантії по "Північному потоку-2", щодо запобігання тиску з боку РФ. Росія не втрачає часу і вже робить перші спроби шантажу і тиску на європейському газовому ринку. Як інформує видання "Коментарі", про це головний дипломат України заявив під час спілкування з представниками ЗМІ в четвер у Києві, пише "Європейська правда".

Німеччині та США пора діяти: Кулеба просить Захід заспокоїти Росію з її поривами шантажу на газовому ринку

Дмитро Кулеба Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, Україна знаходиться в постійному діалозі зі своїми західними партнерами, ті добре розуміють, чого прагне Україна, ось тільки зворотної реакції поки що немає. Захід не дуже поспішає переходити від слів до конкретних справ, щоб гарантувати Україні, що спроби Росії шантажувати світ і Україну не увінчаються успіхом.

"Ми трясемо наших партнерів і вимагаємо, що пора від слів переходити до конкретних дій", — заявив Кулеба.

Дипломат зазначив, аналізуючи, як підстрибнули ціни на газ, повинні бути напрацьовані механізми, як цей стрибок запобігти. Тим більше, коли вже всім очевидно, що Росія на газовому ринку робить конкретні кроки і дії, а не просто щось замишляє. Дмитро Кулеба впевнений, що втрутитися в ситуацію повинні світові лідери США і Німеччина. Вони здатні не дозволити Росії і далі "грати на ціні" на ринку газу, штучно створюючи дефіцит газу. За словами міністра, Україна зі свого боку готова підставити плече США і Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Кремлі обурилися заявою Вашингтона і Києва, що "Північний потік-2" представляє для когось загрозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини