Головна Новини Політика зовнішня політика Корнієнко розповів, що обговорять на саміті Східного партнерства
commentss НОВИНИ Всі новини

Корнієнко розповів, що обговорять на саміті Східного партнерства

Президент поїде на саміт Східного партнерства

15 грудня 2021, 11:14
Поділіться публікацією:

Заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко розповів, які питання будуть обговорювати на саміті Східного партнерства. На захід прибуде й президент України Володимир Зеленський. Про це нардеп розповів на брифінгу у Верховній Раді.

Корнієнко розповів, що обговорять на саміті Східного партнерства

Олександр Корнієнко, фото Facebook

За словами політика, на саміті буде присутня "Нормандська четвірка" в оновленому складі, бо прибуде новий канцлер Німеччини.

"Позиції України незмінні: це виконання рішень минулого нормандського саміту про припинення вогню, мирне врегулювання ситуації на Донбасі, проведення засідання ТКГ. Наступне засідання тристоронньої контактної групи заплановано ледь не на 30 грудня. Я б хотів, щоб міжнародні партнери допомогли повернутися до діалогу в тристоронній контактній групі більш інтенсивного, ніж раніше", — пояснив нардеп.

Також він додав, що на саміті будуть обговорювати енергетичну безпеку в Європі й питання сертифікації "Північного потоку-2". На думку політика, Німеччина буде блокувати сертифікацію, тому це буде не швидко, як хотів Путін.

Щодо ситуації з виконанням Мінських домовленостей, то Корнієнко говорить, що міжнародні партнери не будуть вказувати Україні на порядок їх виконання за сценарієм Росії. Для початку треба, щоб було повне припинення обстрілів, потім отримати контроль над кордоном в межах окупованих територій.

"Всі розуміють, що не можна виконувати політичну частину, поки не буде виконано інші умови, зокрема, поки не встановимо перехідне правосуддя. Опозиція вважає, що треба приймати закон про колаборантів. Є дуже багато питань й міжнародні партнери це розуміють", — говорить нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні відбудеться саміт Люблінського трикутника. Захід відбудеться 20 грудня 2021 року за участі президентів Польщі, Литви та України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини