Головна Новини Політика зовнішня політика Конфлікт між США та Офісом президента: владу закликають позбутися одіозних чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфлікт між США та Офісом президента: владу закликають позбутися одіозних чиновників

16 липня були оприлюднені документи посольства США з коротким підсумком дослідження щодо діяльності Єрмака і його заступників

19 липня 2022, 20:50
Поділіться публікацією:

З 9 липня, конгресвумен США українського походження Вікторія Спартц неодноразово закликала голову Офіса президента Андрія Єрмака піти у відставку. А, 16 липня, оприлюднені документи посольства США з коротким підсумком дослідження щодо діяльності Єрмака і його заступників Олега Татарова і Андрія Смирнова. Ці документи спричинили бурхливе обговорення в мережі. Про це пишуть "Факти".

Конфлікт між США та Офісом президента: владу закликають позбутися одіозних чиновників

Конфлікт між США та Офісом президента продовжує набирати обертів (фото з відкритих джерел)

Тож політичні експерти закликали владу до притомної реакції на інформацію, що може вплунити на підтримку Заходу та США України.

Керуючий партнер "Національної антикризової групи" Тарас Загородній закликав владу "зрізати гострі кути і розвіяти сумніви" у відносинах з партнерами, а також відправити у відставку одіозних керівників ОПУ.

"Публічна репутація у заступника глави ОП Смирнова така собі. В ній більше негативних відтінків. Але він продовжує обіймати свою посаду… Смирнов захищав у судах проросійських політиків Лукаш, Єфремова і журналіста Гужву, котрий також неодноразово просував проросійські наративи. Прізвище Смирнова також згадували у зв’язку з організацією втечі з України судді Чауса. Називали причетним до розкрадання мільйонних сум з бюджету", — нагадує Загородній.

Як наголосив керівник політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку Ігор Рейтерович, Смирнова вважають наближеним до юриста Януковича Андрія Портнова. "Ризики від присутності такої людини у владі дуже великі, якщо не сказати величезні. І те, що на це вказують наші партнери, — привід замислитися і зробити відповідні висновки", — написав експерт.

Аналітик Центру зовнішньополітичних досліджень Назар Приходько вважає, що відставка Смирнова стала б не тільки політично обумовленою, але й справедливою для українського суспільства. "Хіба не вистачає „пакету“ даних для того, аби звільнити Смирнова? Це буде політично правильно і по-людськи справедливо", — йдеться в дописі Приходька.

 А політичний експерт Олексій Голобуцький нагадав, що після початку війни в 2015 році, Смирнов зустрічався з очільником Чечні Рамзаном Кадировим, а у 2019 році через свою юридичну компанію представляв в Україні інтереси його друга — казахстанського олігарха Кенеса Ракішева. "Не дивно, що американці шоковані, коли таку людину призначають на високу посаду і до її функцій офіційно прописують правову політику, правоохоронну діяльність та судову систему. А ще ж, як не абсурдно, саме Смирнов залучений до переговорів щодо остаточного формату міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва рф за воєнні злочини проти України", — пише Голобуцький.

Нагадаємо, що "коментарі" інформували про те, що Байдена закликали перевірити зв'язки Єрмака з РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

20 липня 2022, 10:15

Цікаво сидіти на ВЛАДНІЙ ГІЛЯЦІ, коли її пиляють з різних сторін усякі Смірнови посіпаки лугандона Портного та прихвостні партії ригів, злодіїв та казнокрадів у державній владі разом з досвідчиними шахраями-махінаторами у владі, Татаровими та Єрмаками на котрих вказують розвідки Англії та США і бють в барабани, а перестрашене зелене мишиня нічого не чує і нічого чути не хоче заклавши собі вуха щоденними проблемними бірушами...!!! Ці досвідчені махінатори-шахраї дуже ретельно підбираються і втираються в довіру до цього зеленого мишиняти, позбавляючи його мишинного прайду та відсікаючи від нього усіх не вигідних для них мишинят та готуючи для нього чарівну сопілку з своїм Нільсом, а гуся Мартіна вони йому підгонять свого, щб потім з ним їх обох запікти у своїй зрежесованій жаровні...!!! Цьому зеленому мишиняті, ця свора досвідчених ГІЄН вже давно приготувала пастку та ЕШАФОТ, якщо він НЕ ОПАМЯТАЄТЬСЯ і не ПРИСЛУХАЄТЬСЯ до того, що йому барабанять у вуха США і ВЕЛИКА БРИТАНІЯ...!!!


Новини