Головна Новини Політика зовнішня політика Байдена закликали перевірити зв'язки Єрмака з РФ: у МЗС України різко відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Байдена закликали перевірити зв'язки Єрмака з РФ: у МЗС України різко відреагували

У МЗС України розкритикував прохання члена Палати представників США Вікторії Спартц Байдену перевірити голову Офісу президента Андрія Єрмака на наявність зв'язків із РФ

9 липня 2022, 15:59 comments2022
Поділіться публікацією:

Учасниця Палати представників США українського походження Вікторія Спартц з офіційним листом звернулася до президента США Джо Байдена, у якому попросила його перевірити можливі зв'язки керівника Офісу президента України Єрмака з Росією.

Байдена закликали перевірити зв'язки Єрмака з РФ: у МЗС України різко відреагували

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел

Так, в опублікованому листі є згадка про те, що Єрмак нібито може мати зв'язки із РФ.

"Ґрунтуючись на різних розвідувальних даних, діях, здійснених паном Єрмаком в Україні, та його передбачуваних зв'язках з Росією, Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити або спростувати різні серйозні звинувачення", — йдеться у листі.

Також Спартц наголосила на тому, що Єрмак призначив своїм заступником у боротьбі з корупцією Олега Татарова. У листі наголошується, що Татаров відкладав призначення голови незалежного антикорупційного органу понад рік, внаслідок чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) перестали функціонувати.

Частина опублікованого листа Вікторії Спартц президенту прихована від публікації, закрита чорною плашкою; зміст цього фрагмента не уточнюється.

Реакція МЗС України

На листа Вікторії Спартц відреагували в МЗС України. Спікер міністерства Олег Ніколенко опублікував на своїй сторінці у Facebook пост, присвячений цій темі.

Ніколенко висловив подяку США за велику підтримку у протидії агресії Росії. Однак зазначив, що на цьому тлі масштабної підтримки особливо контрастують останні дії та заяви члена Конгресу США Вікторії Спартц.

"Радімо Спартцу залишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях навколо теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічні маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження", — відповів Ніколенко.

Політик також додав, що абсолютно впевнений у тому, що жодні заяви та провокації не зможуть підірвати рівень довіри, який встановився між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, Андрієм Єрмаком та Джейком Салліваном, Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, а також іншими чиновниками України та США. 

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, що мешканців двох тимчасово окупованих областей України просять якнайшвидше евакуюватися. ЗСУ готується звільняти окуповані російськими загарбниками території, проте для цього необхідно застосовувати артилерію. Щоб ніхто з мирних громадян не постраждав, людей просять евакуюватись у будь-який можливий спосіб.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що у Білорусі помітили посилення авіатренувань одразу на 5 аеродромах біля кордону України. У країну на навчання із десантування приїхали російські пілоти.   Фахівці зазначають, що кількість таких тренувань вже перевищує річну норму. Часто траплялися випадки авіатренувань і поза спеціально відведеними місцями.

Новинний сайт "Коментарі" писав про те, що найближчим часом російські окупанти можуть відновити наступ на сході України. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 липня 2022, 16:15

Вот твари МИД УКРАИНЫ ТРУСЫ И ЛЖЕЦЫ!!! Правильно нужно проверить Ермака и всех политиков в Украине к причастности сотрудничеству с россией!!! не верю этим продажным тварям!!!


Новини