Головна Новини Політика зовнішня політика Коли Україна вступить до НАТО: у Держдепі США назвали терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна вступить до НАТО: у Держдепі США назвали терміни

Членство нашої держави в Північноатлантичному Альянсі навряд чи схвалять у найближчі десять років

9 грудня 2021, 10:36 comments1218
Поділіться публікацією:

У Держдепі США розповіли про терміни вступу України до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Навряд це відбудеться найближчим десятиліттям. Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Коли Україна вступить до НАТО: у Держдепі США назвали терміни

Коли Україна вступить до НАТО: у Держдепі назвали терміни - фото з відкритих джерел

"Високопоставлені представники Держдепу сказали Україні, що її членство в НАТО навряд чи буде схвалено найближчим десятиліттям", — наводить агентство слова чиновника.

Зазначимо, що раніше глава Російської Федерації Володимир Путін заявив, що хоче гарантії від країн НАТО, що Альянс не буде розширений на схід. Водночас, Америка та союзники по НАТО запевняють, що Росія платитиме велику ціну, якщо продовжить агресію проти України. Політолог Михайло Погребинський вважає, що США не піде на поступки та наполягатиме на своєму праві розміщувати бази за згодою влади країни розміщення. Такі дії, на думку експерта, можуть призвести до антисиметричної та симетричної відповіді РФ.

Під час переговорів між американським і російським лідерами глава Кремля Володимир Путін висловив Джо Байдену думку, що Північноатлантичний Альянс робить "небезпечні спроби" , коли намагається контролювати території нашої держави.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що російській армії може знадобитися лише кілька годин для того, щоб вирішити завдання та "відокремити" країни Балтії від НАТО. Росія може використати людський фактор, задіявши мігрантів, які перебувають на кордоні Білорусі з Польщею. Посилаючись на джерела в Україні та Альянсі, видання зазначає, що мігранти можуть бути використані Москвою для того, щоб взяти під контроль Сувалкський коридор – загальною протяжністю майже 100-кілометрового кордону Польщі та Литви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини