Головна Новини Політика зовнішня політика Коли Україна вступить до НАТО — Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна вступить до НАТО — Кулеба

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу — навіть раніше, ніж членом Євросоюзу, вважають у МЗС

1 липня 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

Імовірність членства України в Європейському Союзі і НАТО активно обговорюється нашою владою і співвітчизниками вже не один рік. При цьому, за словами керівника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, конкретний "графік" щодо вступу нашої держави до будь-якого із цих союзів, як і раніше, відсутній, повідомляє "Ліга.нет".

Коли Україна вступить до НАТО — Кулеба

Дмитро Кулеба про вступ до НАТО. Фото: Едуард Крижанівський

Сам Кулеба, хоч і незадоволений окремими реакціями іноземних колег, теж не береться прогнозувати момент початку членства України в НАТО в датах. При цьому окремі припущення чиновник все ж робить.

"За логікою історичного процесу я можу цілком впевнено припустити, що членом НАТО Україна стане раніше, ніж членом Євросоюзу", — зазначив дипломат.

Також Дмитро Кулеба нагадав, що приєднання нашої держави до Північноатлантичного альянсу попередньо визначене Конституцією України. Однак він вважає, що владі слід звернути увагу на необхідність поліпшення рівня безпеки ще до ймовірного членства в НАТО.

За словами чиновника, наразі в Україні ведеться робота в напрямку військово-технічного співробітництва з іншими країнами. Найбільш вірогідним союзником нашої держави, як каже Дмитро Кулеба, є Сполучені Штати Америки.

Також міністр закордонних справ зазначив, що зараз діючі члени НАТО не можуть прийти до консенсусу щодо членства України або хоча б отримання нею ПДЧ.

"При цьому я зовсім не зменшую важливу роль Альянсу в стримуванні російської агресії з 2014 року, — зазначив Кулеба. — Але конкретно в цьому питанні [членства України в НАТО — ред.] ми там, де і були у 2008 році".

Нагадаємо, що у 2008 році на Бухарестському саміті представники Північноатлантичного альянсу підписали резолюцію, де підтвердили, що в майбутньому і Україна, і Грузія зможуть стати членами НАТО.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки українців вважають, що Альянс є союзником України.

Також на порталі ви можете дізнатися, що, на думку експертів, означає спроба Росії обстріляти есмінець НАТО в водах Чорного моря. Аналіз вітчизняних фахівців — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини