Головна Новини Політика зовнішня політика Коли стартує перемир'я: у ЗМІ з'явились дата та час
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли стартує перемир'я: у ЗМІ з'явились дата та час

Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС буде тимчасовим, але й воно стало можливе лише за умови звільнення частини заручників

23 листопада 2023, 20:32
Поділіться публікацією:

Перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС в секторі Газа розпочнеться завтра, 24 листопада, з 7 ранку за Києвом, передає арабський телеканал Al Jazeera. Про це повідомляють "Коментарі".

Коли стартує перемир'я: у ЗМІ з'явились дата та час

Сектор Газа

А вже за 9 годин після припинення вогню ХАМАС повинен буде звільнити першу групу заручників. Очікується, що ХАМАС звільнить 13 осіб із запланованих на першому етапі 50. Ізраїль у відповідь — 150 ув'язнених палестинців.

Водночас, майбутнє припинення вогню в секторі Газа буде коротким, після нього інтенсивні бої триватимуть щонайменше два місяці, заявив міністр оборони Ізраїлю.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС убив 1400 переважно мирних ізраїльтян, а також захопив заручників, яких повів із собою в Газу. Частина із них загинула. Згідно з запевненнями ХАМАС, від авіаційних ударів Ізраїлю. Раніше сам ХАМАС публікував відео розстрілу двох єврейських заручників. Тим не менше, їхнє звільнення було і залишається однією з цілей ізраїльської операції "Залізні мечі", перш за все, її сухопутної складової. Непублічні переговори у Катарі про звільнення заручників, які раніше проводили Ізраїль та ХАМАС, не досягли успіху. ХАМАС відмовився звільняти заручників. У відповідь військовий кабінет Ізраїлю одноголосно ухвалив рішення про проведення сухопутної операції в секторі Газа — фактичне вторгнення армії Ізраїлю на територію анклаву. Під час її проведення та перед цим, внаслідок авіаційних ударів армії Ізраїлю, загинуло понад десять тисяч палестинців, значна частина з яких були діти та жінки. Незважаючи на міжнародний тиск, Ізраїль відмовлявся припиняти операцію в секторі Газа, допоки не будуть звільненні заручники.

Тим часом, у Міненерго відповіли, чи планують відключати світло в Україні при похолоданні. Графіки відключення світла навіть у холодну погоду не планують запроваджувати.

Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнарожній арені. Відповідну заяву глава Білорусі зробив під час саміту ОДКБ у Мінську.

А аналітики розповіли, які шанси в України вийти на Євро після жеребкування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини