Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнарожній арені
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнарожній арені

Відповідну заяву глава Білорусі зробив під час саміту ОДКБ у Мінську

23 листопада 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Тільки наявність потужної зброї дає сьогодні право голосу країні на міжнародній арені, заявив під час сьогоднішнього саміту ОДКБ в Мінську глава Білорусі Олександр Лукашенко. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнарожній арені

Лукашенко - союзник Путіна

- Це реалії сьогоднішнього дня: тільки наявність потужної зброї гарантує безпеку в регіоні і дає право голоса на міжнарожній арені, — заявив Лукашенко, пояснюючи причини та мотив розташування на території Білорусі російської тактичної ядерної зброї влітку 2023 року.

Своє спільне рішення Путін та Лукашенко тоді намагалися виправдати практикою США щодо розміщення в Європі, на території своїх союзників по НАТО, ядерної зброї. Цього разу союзник Путіна понарікав на те, що його західний сусід — Польща — проводить переозброєння своєї армії, заклавши на військо 4% від ВВП. А також згадав, як ніби-то американські бомбардувальники В-52, які здатні нести ядерну зброю, в серпні 2020 року пролітали поряд з кордоном Білорусі. На думку Лукашенко, таким чином вони "надсилали сигнал". Як зазначив Лукашенко цей сигнал був надісланий "не тільки Білорусі", а  й "зрозуміло кому".

Нагадаємо, що після переміщення тактичної ядерної зброї, а також її носіїв — літаків та ракетних установок "Іскандер", до Білорусі, Лукашенко став погрожувати країнам НАТО. Зокрема, він заявив, що в разі агресії проти Білорусі він одразу застосує ядерну зброї, щоб нанести сусідам непоправної шкоди. Водночас, президент РФ Путін зазначав, що контроль над ядерною зброю зберігають російські війська.

Тим часом, Німеччина оголосила про військову допомогу для України. ФРН виділила черговий пакет військової допомоги Україні для протистояння Росії.

Новообраний президент Аргентини зробив заяву про мирний саміт України. Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував провести в його країні мирний саміт щодо України.

А стюардеса назвала три речі, які ненавидить у поведінці пасажирів.    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини