Головна Новини Політика зовнішня політика Коли і де відбудеться саміт Путіна і Байдена: названо дату (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли і де відбудеться саміт Путіна і Байдена: названо дату (ОНОВЛЕНО)

Зустріч американського і російського президентів, швидше за все, відбудеться в Женеві 15-16 червня 2021 року

25 травня 2021, 17:27
Поділіться публікацією:

Представники багатьох країн із нетерпінням чекають обіцяної особистої зустрічі лідерів американської та російської держав. Як інформує Associated Press, найімовірнішим місцем для проведення президентського саміту є швейцарська Женева.

Коли і де відбудеться саміт Путіна і Байдена: названо дату (ОНОВЛЕНО)

Байден може зустрітися з Путіним у Женеві вже 15 червня. Фото: ТАСС

Таку інформацію в новинному агентстві подають, посилаючись на анонімні джерела серед американських політиків.

Варто зазначити, що повідомляється навіть приблизна дата зустрічі між Джозефом Байденом і Володимиром Путіним. І хоча офіційно сторони ще не підтвердили подібну інформацію, журналісти стверджують, що захід запланований на 15 і 16 червня 2021 року.

Чи буде саміт проведено до або після перебування Байдена в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу, не повідомляється. Також поки не розкривається і тематика питань, які два президенти повинні будуть обговорити.

Слід зазначити, що кілька європейських країн, серед яких Чехія, висловили бажання приймати президентський саміт Путіна і Байдена. Однак вибір, швидше за все, таки впаде на Швейцарію.

До слова, Женева не вперше прийматиме глав РФ і Штатів. Ще у 1985 році на швейцарській території відбулася зустріч американського президента Рональда Рейгана і керівника СРСР Михайла Горбачова. Тоді запланований саміт зміг поліпшити відносини між Заходом і Сходом.

UPD. Зустріч Байдена і Путіна дійсно відбудеться в Женеві 16 червня. Таку інформацію підтвердили у прес-службі Білого дому.

Нагадаємо, що багато вітчизняних експертів покладають великі надії на заплановану президентську зустріч. Все тому, що, ймовірно, одним з обговорюваних питань стане військова ситуація на Донбасі. Чому ж деякі фахівці вважають, що навіть зустріч із Байденом не змінить позиції Путіна щодо агресії в Україні, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли, як, на думку експертів, українській владі варто себе вести напередодні саміту президентів США і Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини