Головна Новини Політика зовнішня політика Коли і чому Меркель відвідає Білий дім
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли і чому Меркель відвідає Білий дім

США підтвердили дату офіційного візиту

11 червня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

15 липня 2021 року канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить офіційний візит до США. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Коли і чому Меркель відвідає Білий дім

Ангела Меркель - фото з відкритих джерел

В адміністрації президента США розповіли, що в ході візиту Байден та Меркель обговорять співпрацю по низці спільних проблем, включно з боротьбою з пандемією COVID-19, а також зміни клімату та сприяння економічному процвітанню та міжнародній безпеці.

"Візит канцлера Меркель підтвердить наявність глибоких двосторонніх зв'язків між Сполученими Штатами і Німеччиною", — зазначають у Білому домі.

Зазначимо, що деякі німецькі ЗМІ вважають, що справжньою метою Меркель під час поїздки в США буде обговорення та вирішення суперечок навколо російського газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, що на питання від журналістів: "Чи вважаєте ви Путіна вбивцею?", — Ангела Меркель так і не дала конкретної відповіді. Політик запевнила, що разом із більшістю західних політиків виступає з палкою критикою багатьох дій російського президента. Мало того, вона не соромиться критикувати Путіна і в особистих бесідах із ним.

На думку канцлера, в Росії часто спостерігаються порушення різних прав і свобод людини. Сама Меркель особисто піднімала в бесідах з Путіним тему політичного переслідування опозиціонера Олексія Навального. Однак це, за її словами, лише одне з неприйнятних дня неї рішень, схвалених Путіним і його урядом.

Також 8 квітня відбулася телефонна розмова лідерів Росії і Німеччини Володимира Путіна і Ангели Меркель. Так, під час цієї бесіди з президентом РФ канцлер Німеччини зажадала, щоб Росія припинила недавнє нарощування військової потужності в районі сходу України. Детальніше в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини