Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін розповів, як Меркель до останнього не хотіла визнавати агресію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін розповів, як Меркель до останнього не хотіла визнавати агресію РФ

Екс-глава МЗС розкрив деталі візиту Меркель до Києва в серпні 2014-го

30 серпня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Канцлер ФРН Ангела Меркель в 2014-му році відмовлялася вірити, що президент Росії продовжить військову агресію проти України, результатом чого стане втрата частини української території. Вона виявиться під контролем російських окупаційних військ. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "1 + 1" заявив колишній глава МЗС України Павло Клімкін.

Клімкін розповів, як Меркель до останнього не хотіла визнавати агресію РФ

Ангела Меркель и Володимир Путін Фото: DW

Екс-глава МЗС згадав, що під час візиту Меркель до Києва в 2014-му році у нього відбулася дуже непроста розмова з ключовими її радниками. Клімкін розповідає, що тоді він часом, не стримуючи емоцій, зазначив, що не можна не бачити очевидних речей і не визнавати той факт, що Путін не зупиниться, як і не визнавати того, що саме російські війська перебувають на території України. Павло Клімкін зазначив, що тоді він у відповідь почув, що Меркель відмовляється слухати поради і розуміти очевидне.

Сама ж Ангела Меркель запевняла, що у неї раніше не було підстав не довіряти Путіну, адже було багато питань по яким вдавалося досягти компромісу і розуміння. Також Меркель розповіла, що Путін її особисто запевняв, що російських військових на території України немає.

Павло Клімкін додав, дипломати Європейського Союзу також намагалися запевняти, що немає ніяких підстав вважати, що Росія піде на відкриту агресію. Навіть, коли все здавалося очевидним, вони просили тягнути час і не робити поспішних рішень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Павло Клімкін розповів, що означатиме, якщо за підсумками саміту у Вашингтоні президента Джо Байден і Володимир Зеленський провів не вийдуть разом до ЗМІ і не зроблять спільну заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://1plus1.ua/ru
comments

Обговорення


Новини