Головна Новини Політика зовнішня політика Кличко став агітатором партії Меркель на виборах в Бундестаг
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко став агітатором партії Меркель на виборах в Бундестаг

Віталій Кличко став першим українським політиком, який мав честь виступати від правлячої партії під час стартувала виборчої кампанії

6 вересня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Київський градоначальник, мер Києва Віталій Кличко, як почесний гість виборчої кампанії правлячої партії Християнсько-демократичний союз, провів зустріч з молоддю Німеччини в Ганновері. Як передає видання "Коментарі", про це пише "DW".

Кличко став агітатором партії Меркель на виборах в Бундестаг

Віталій Кличко Фото: Українська правда

Відзначається, що Віталій Кличко став першим українським політиком, який мав честь виступати від правлячої партії під час виборчої кампанії, яка вже стартувала. Видання пише, зараз правлячій партії дуже потрібна підтримка відомих і впливових людей, тому як за попередніми соціологічними опитуваннями консерватори програють соціал-демократам 2-5%. Віталій Кличко виступав, коли ХДС обирала главу партії Арміна Лашета, який, за прогнозами експертів і аналітиків, має непогані шанси зайняти пост канцлера Німеччини після виборів 26 вересня.

Видання зазначає, участь Кличко у виборчій кампанії правлячої партії вже стало несподіванкою, оскільки участь іноземних політиків у виборчій кампанії в ФРН — це сама по собі рідкість, а представників українського політикуму так і поготів. Але Кличко в Німеччині практично свій, він досить тривалий час проживав у Гамбурзі, має дуже добрі зв'язки з багатьма представниками ХДС.

Хоча, в даному випадку Віталія Кличка запросили в Ганновер в якості в минулому відомого боксера, якого дуже добре знають в Німеччині.

"DW" підкреслює, Кличко і Лашет спілкувалися з молоддю ХДС по черзі. У своїй промові Віталій Кличко відрито не закликав голосувати за партію Меркель, лише натякнувши, що, коли він тренувався в Німеччині. Те його тренер дав йому одну слушну пораду — зібрати команду найкращих. Це перегукувалася з тим, що Лашет, як кандидат на пост канцлера від ХДС, за день до цього представив свою "команду майбутнього".

Також читайте на порталі "Коментарі" — Віталій Кличко назвав міністра Ткаченко некультурним міністром і звинуватив в неповазі до киян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

6 вересня 2021, 19:38

Вот клоун! У пидарасов на обложке журнала оно уже снималось, на подтанцовках в германии уже отметилось! Не мэр а петух и клоун! Ну о том, что там мозгов нет думаю ни для кого не новость!


Новини