Головна Новини Політика зовнішня політика Київ не здається: Кулеба прокоментував пояснення Німеччини щодо відмови від постачання зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ не здається: Кулеба прокоментував пояснення Німеччини щодо відмови від постачання зброї

Дмитро Кулеба продовжить обговорення питання постачання зброї з німецькою колегою Анналеною Бербок під час її візиту до України

7 лютого 2022, 14:52
Поділіться публікацією:

Україна вважає несправедливими пояснення офіційного Берліна щодо відмови від постачання озброєння на тлі зростання російської загрози. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час брифінгу, додавши, що це питання він має намір продовжити обговорювати зі своєю колегою в МЗС Німеччини під час її візиту до Києва.

Київ не здається: Кулеба прокоментував пояснення Німеччини щодо відмови від постачання зброї

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, що питання постачання озброєння Україні, де потрібна обов'язкова згода Німеччини, є ключовим для МЗС України. За словами дипломата, саме тому він має намір почути від представників Німеччини вагомі пояснення, а також запевнення, що питання вдасться зрушити з мертвої точки.

Кулеба пояснив, питання є справді важливим, бо йдеться не лише про прямі постачання зброї Німеччиною, а й про постачання від третіх країн та організацій, де без згоди Берліна не обійтися.

Міністр попередив, що цю тему керівництво України почне під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном під час його візиту до Києва.

Дмитро Кулеба пояснив, коли йдеться про оборону, про єдність у цьому питанні, то не має бути країн, які займають протилежну позицію.

Глава МЗС також зазначив, що Україна вважає несправедливим пояснення Німеччини про неможливість постачання зброї до кризових регіонів, але при цьому Київ не відмовляється продовжувати співпрацювати з Берліном щодо низки питань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба розкрив усі подробиці появи альянсу Україна-Польща-Великобританія, підтвердивши факт створення нового потужного союзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини