Головна Новини Політика зовнішня політика Канада виділить Україні 1,5 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада виділить Україні 1,5 млрд доларів

Третину цієї суми Україна вже отримала

9 травня 2022, 07:57
Поділіться публікацією:

Керівництво Канада вирішило виділити Україні 1,5 мільярда доларів на рік.

Канада виділить Україні 1,5 млрд доларів

Джастін Трюдо та Володимир Зеленський під час зустрічі у Києві. Фото: Офіс президента України

Про це на прес-конференції у Києві повідомив президент України Володимир Зеленський після переговорів із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Зеленського, півмільярда доларів Україна вже здобула. Глава держави наголосив, що Канада стала другою після США за обсягами фінансової допомоги Україні.

"Гроші  це теж зброя. Канада сьогодні ухвалила рішення виділити 1,5 мільярда на рік і 0,5 мільярда ми вже отримали. Це сильна допомога. Канада друга після США за обсягом допомоги",  заявив президент.

Раніше Джастін Трюдо розповів, що Канада скасовує на один рік мито на всі українські товари.

Таким чином, Канада стала третьою після Великої Британії та Європейського Союзу, хто скасовує мита для українського експорту.

Нагадаємо, Федеральний парламент Канади підтримав скасування візового режиму з Україною. Депутати підтримали звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше висловилися за введення безвізового режиму з Україною.

У пояснювальній записці документа йдеться, що уряд Канади має оперативно розглянути питання, щоб дозволити громадянам України подорожувати до Канади. Україна повинна мати право в максимально стислий термін отримувати електронний дозвіл на поїздки до Канади.

За словами голови Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Бикова, це дуже символічний жест, який демонструє єдність найбільших економік світу.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини