Головна Новини Політика зовнішня політика Канада надішле вантажний флот для експорту українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада надішле вантажний флот для експорту українського зерна

У Канаді обговорюють маршрути з європейськими та американськими партнерами

17 травня 2022, 10:19
Поділіться публікацією:

Керівництво Канади вирішило відправити вантажні судна до Східної Європи для допомоги Україні в експорті зерна. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі після завершення самітів G7 та НАТО, повідомляє "Укрінформ". За словами Жолі, керівництво країни обговорює з європейськими, американськими та канадськими відомствами безліч маршрутів.

Канада надішле вантажний флот для експорту українського зерна

"Ми також перебуваємо у контакті з іншими юрисдикціями: від Польщі до Румунії, країн Балтії та Туреччини", – говориться у повідомленні канадського МЗС.

Жолі нагадала, що Канада є одним із найбільших експортерів зерна у світі, а також має величезний досвід у цій галузі.

"Ми працюємо над цим... щоб долучитися до величної місії зі звільнення українського зерна",  заявила Жолі.

Вона також додала, що постачання зернових культур з України до держав Близького Сходу та Африки є дуже важливими, оскільки це допоможе уникнути продовольчої кризи в цих країнах.

Раніше стало відомо, що через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 мільйонів тонн пшениці, 14 мільйонів тонн кукурудзи, 3 мільйони тонн соняшникової олії та 3 мільйони тонн соняшникової макухи. Е

За даними ЗМІ, це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку і неминуче спричинить світову продовольчу кризу та зростання інфляції.

Нагадаємо, керівництво Канади на запит Міністерства аграрної політики та продовольства відправило в Україну 140 тонн насіння гречки. Як повідомила посол України в Канаді Юлія Ковальов, судно з вантажем отруїло фонд Canada-Ukraine Foundation (Канада).



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини