Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїлю висунули ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїлю висунули ультиматум

Хезболла вимагає від Ізраїлю зупинити військову операцію в секторі Газа

2 листопада 2023, 21:01 comments4654
Поділіться публікацією:

Проіранське воєнізоване угрупування "Хезболла" пред'явило Ізраїлю ультиматум — припинити військову операцію в секторі Газа до 15:00 3 листопада. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає низка арабських ЗМІ.

Ізраїлю висунули ультиматум

Лідер "Хезболла" Хасан Насралла

Крайній термін дії даного ультиматуму збігається з анонсованим на завтра виступом генерального секретаря "Хезболли" Хасана Насралли.

У відповідь на ці заяви голова генштабу Ізраїлю заявив: "ЦАХАЛ готовий до війни на кілька фронтів".

Нагадаємо, що Хезболла діє на півдні Лівані. Після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня і дій ЦАХАЛу у відповідь щодо терористів із сектору Газа, Хезболла почала обстрілювати північ єврейської держави, яка межує з Ліваном. У відповідь армія оборони Ізраїлю придушувала ці вогневі точки, з яких вели вогонь бойовики.

Хезболла — воєнізована ліванська організація шиїтів та політична партія, яка виступає за створення в Лівані ісламської держави за зразком Ірану. В основі її ідеології лежать ідеї лідера ісламської революції в Ірані аятолли Хомейні. Вона визнана терористичною організацією в Канаді, США, Ізраїлі та Єгипті, Лігою арабських держав (з березня 2016 року), у країнах Перської затоки, а також частково в ЄС, Австралії та Великій Британії. Користується фінансовою та військовою підтримкою Ірану та Сирії. У своєму маніфесті 1985 організація оголосила трьома своїми основними цілями: "видворення будь-яких колоніальних установ з Лівану", "залучення фалангістів до відповіді за їх злочини", і встановлення в країні ісламського режиму.

Тим часом, ЦАХАЛ заявив про оточення Гази.

Українські сили через чотири місяці мали зайти до Криму: Залужний розповів, що завадило.

А Арестович запропонував "миритися" з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини