Головна Новини Політика зовнішня політика Іран представив остаточний звіт про катастрофу літака МАУ - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран представив остаточний звіт про катастрофу літака МАУ - ЗМІ

Організація цивільної авіації Ірану представила остаточний технічний звіт про катастрофу літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752, який був збитий після вильоту з Тегерана 8 січня

22 грудня 2020, 20:53
Поділіться публікацією:

В Ірані опублікували остаточні результати звіту про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу, який впав від пострілу ракетного комплексу минулого року 8 січня.

Іран представив остаточний звіт про катастрофу літака МАУ - ЗМІ

ФОТО: З відкритих джерел

Як повідомляє Tasnim News Agency, звіт іранська сторона передала під час відео конференції декількох країн, громадяни яких загинули в цій авіакатастрофі.

Літак швидше за все був збитий, як тільки він вилетів міжнародного аеропорту. Загинули всі пасажири борту, це понад 170 пасажирів. У літаку летіли громадяни семи країн світу. Всі пасажири, в тому числі екіпаж літак загинули. Спочатку іранська сторона заперечувала причетність до падіння українського пасажирського літака, але через кілька днів Іран все-таки зізнався, що збив борт зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Іран готовий взяти на себе відповідальність за те, що сталося в результаті попадання ракети падіння літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні цього року, яка сталася над Тегераном. Відомо, що була досягнута домовленість про те, що розмір компенсацій, який буде виплачений владою Ірану постраждалим, не відрізнятиметься в сумі, незалежно від громадянства жертв. Влада Ірану вирішила відкликати рішення і не виплачувати сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін. Компенсація спричинила дискусії в іранському суспільстві, вважає Енин і додав, що українська сторона ще не починала переговори про суму компенсації. Як вважає заступник міністра закордонних справ України, сума грошової компенсації залежить від обставин сталася авіакатастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини