Головна Новини Політика зовнішня політика ІноЗМІ опубліковало переклад статті Time з сумнівним коментарем
commentss НОВИНИ Всі новини

ІноЗМІ опубліковало переклад статті Time з сумнівним коментарем

ІноЗМІ продемонструвало заангажованість і порушення журналістських стандартів журналом Time

25 вересня 2020, 21:30
Поділіться публікацією:

Портал ІноЗМІ користується заслуженою популярністю як сайт перекладів статей в іноземній пресі на російську мову. Але в цей раз, переводячи статтю американського журналу Time супроводили убивчим коментарем, яке змушує задуматися над "професіоналізмом" і заангажованістю автора — Американського журналіста Саймона Шустера.

ІноЗМІ опубліковало переклад статті Time з сумнівним коментарем

Портал порушив стандарти журналістики. Фото: papero

"Перед нами — приклад того, як, виконуючи політичне завдання, репортер підтримує Байдена видання Time ігнорує слова співрозмовників. Його завдання — довести, що "близький до Путіна" київський політик Медведчук намагався через дипломата Теліженко зганьбити Байдена. Медведчук "у середу зробив спеціальну заяву, що ніколи не зустрічався з Теліженко та не знайомий з ним". Але автор наполягає на своїй версії подій".

Головна мета автора зрозуміла з перших рядків: "Пропозиція про співпрацю надійшла восени 2019 го року від української партії, співголовою якої є друг і довірений союзник російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук", як ніби в цій партії крім Медведчука нікого немає.

Більш того, автор, посилаючись на Теліженко пише: "Інформацію передавали по цілому ряду каналів, в тому числі, через відданого під суд газового магната, який підтримував тісні зв'язки з Кремлем, і через українського депутата, який навчався в російській шпигунській академії". А за коментарем звертається не до "газового магната" або "українськогодепутата, який навчався в шпигунській академії", а до Медведчука.

Якщо журналіст звернувся до цих людей (мова йде про Фірташа і Деркача), а вони не відповіли, про це можна сказати двома словами. Це виглядає дуже дивно. Як і спроба приліпити Медведчука, на яку звернули увагу в ІноЗМІ. 

Раніше "Коментарі" писали, відомий журналіст назвав підтримку тютюнової компанії Tedis корупційною схемою за участю Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини