Головна Новини Політика зовнішня політика Хто відповідальний за зростання загрози повномасштабної війни Росії проти України, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто відповідальний за зростання загрози повномасштабної війни Росії проти України, - дослідження

Чверть українців вважають, що вина лежить на українській владі

22 лютого 2022, 16:06
Поділіться публікацією:

Абсолютна більшість українців (61%) покладає відповідальність за зростання загрози війни на керівництво Російської Федерації. Такі дані за результатами опитування надав Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Хто відповідальний за зростання загрози повномасштабної війни Росії проти України, - дослідження

Вторгнення Росії в Україну - фото: Міноборони РФ

Соціологи зазначають, що такої думки дотримується більшість жителів західних регіонів країни (84%), південної (50%), східної (41%), а також центральної частини (60%) України.

При цьому чверть українців вважають, що провина лежить на українській владі. Така думка переважає на підконтрольних частинах Донецької та Луганської областей (53%).

Незважаючи на те, що РФ старанно просуває наратив про захист російськомовних, 44% серед громадян України, які говорять російською мовою, вважають, що саме Росія є відповідальною за існуючу напруженість.

43% українців виступають проти будь-яких поступок РФ у разі загострення військового конфлікту, навіть якщо Росія дасть обіцянку припинити агресію щодо нашої держави.

Опитування було проведено у період з 1 по 12 лютого поточного року. Учасником соціологічного дослідження став 2001 рік респондент серед дорослого населення з усіх регіонів країни, крім тимчасово окупованих Росією Донецької та Луганської областей і Криму.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — соціологи дізналися , як громадяни України ставляться до президента Росії Володимира Путіна. Зокрема, 10,7% респондентів заявляють про позитивне ставлення до глави Кремля.

Читайте також: Визнання "Л/ДНР" Росією: як має діяти Захід та чи залишилося місце для дипломатії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини