Головна Новини Політика зовнішня політика Хто першим розпочав війну на Донбасі: українці відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто першим розпочав війну на Донбасі: українці відповіли

17,2% погодилися з тим, що першими війну розв'язали український уряд та олігархи

3 лютого 2022, 19:05 comments1010
Поділіться публікацією:

65% українців вважають, що війну на Сході розв'язала Російська Федерація. Про це свідчать результати дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведеного з 17 до 22 грудня.

Хто першим розпочав війну на Донбасі: українці відповіли

ЗСУ - фото з відкритих джерел

Зазначається, що такої думки дотримується більшість виборців "Європейської солідарності", "Слуги народу", "Батьківщини" та партії "Сила та честь".

17,2% погодилися з тим, що першими війну розв'язали український уряд та олігархи. Так вважають виборці "Опозиційної платформи – За Життя" та "Наші".

17,8% респондентів важко відповісти або вони не згодні з двома твердженнями.

Хто першим розпочав війну на Донбасі: українці відповіли - фото 2

Крім того, 68% опитаних вважають збройний конфлікт на Донбасі агресією РФ із використанням місцевих бойовиків. Причому з травня 2021 року шанувальників подібної точки зору побільшало на 14,5%.

Конфлікт на Сході України сприймається як російська агресія у всіх макрорегіонах нашої країни: у західній частині – 91%, у центральній – 77%, на Півдні – 53%, на Сході – 42%. Тим не менш, ідея, що конфлікт є внутрішнім найчастіше зустрічається у східній частині України.

Нагадаємо, що українці розташовані на 38 місці в індексі щастя серед 44 країн. Соціологи зазначають, що незважаючи на те, що більшість населення України задоволена життям (51%), українці входять до топу найнещасніших націй у всьому світі.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, скільки українців упевнені, що чинний державний голова Володимир Зеленський не зможе ефективно спрацювати у ролі Верховного Головнокомандувача, якщо Росія вторгнеться на територію України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

4 лютого 2022, 00:07

только упоротые хохло-дебилы считают что войну развязали русские! войну развязали хохло националисты возглавляемые жидовней за деньги сша


Новини