Головна Новини Політика зовнішня політика Гутерріш заявив про "момент істини", а ООН ухвалила екстрене рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Гутерріш заявив про "момент істини", а ООН ухвалила екстрене рішення

ЦАХАЛ офіційно заявив про "розширення наземної операції" у секторі Газа, але категорично уникає назви "сухопутна операція"

27 жовтня 2023, 23:12
Поділіться публікацією:

Генасамблея ООН ухвалила екстрену резолюцію із закликом до негайного перемир'я в зоні палестино-ізраїльського конфлікту. Про це повідомляють "Коментарі". Рішення стало відповіддю на активізацію військової активності Ізраїлю, яку багато хто назвав початком обіцяної сухопутної операції.

Гутерріш заявив про "момент істини", а ООН ухвалила екстрене рішення

Пост генсека ООН

На своїй сторінці у Х генсек ООН Антоніу Гутерріш написав:

"Я повторюю свій заклик до гуманітарного припинення вогню на Близькому Сході, беззастережного звільнення всіх заручників та доставки життєво важливих вантажів у необхідному обсязі. Кожен має взяти на себе свою відповідальність. Це момент істини. Історія нас усіх розсудить", — написав він у відповідь на повідомлення ХАМАС про атаки сектора Газа "з суші, повітря та моря".

Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, військовий кабінет Ізраїлю ухвалив рішення про вторгнення до Гази у четвер увечері після отримання інформації від дипломатів про зрив таємних переговорів із ХАМАС, які проходили у Катарі. Предметом переговорів було звільнення заручників. Вже після пожвавлення військової активності ЦАХАЛ представники ХАМАСу заявили про готовність звільнити заручників за умови 5-денного перемир'я.

Тим часом, союзник Росії підтримав створення нової держави. Глава Білорусі прокоментував близькосхідну кризу, з якої "може розпочатися світова війна".

Україна не отримає 50 мільярдів євро допомоги: прем'єр Словаччини виставив умову. Прем'єра Словаччини непокоїть рівень корупції в Україні.

А Неймар та Бензема подешевшали: оновлення вартості гравців Саудівської ліги. Неймар, незважаючи на здешевлення, залишається найдорожчим гравцем ліги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини