Головна Новини Політика зовнішня політика Грошей дедалі більше. Україні виділять $10 млрд: на що їх витратять
commentss НОВИНИ Всі новини

Грошей дедалі більше. Україні виділять $10 млрд: на що їх витратять

Майже половина цих грошей Україна вже отримала

9 травня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

Керівництво України домовилося про підтримку на 10 млрд доларів США за допомогою кредитів, грантів, фінансової допомоги та різних проектів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє "РБК-Україна". За словами глави уряду, на сьогодні Україна вже отримала понад 4,5 млрд доларів.

Грошей дедалі більше. Україні виділять $10 млрд: на що їх витратять

"У травні ми очікуємо наступних 5 млрд. доларів. Домовилися особисто з керівницею МВФ Крістіною Георгієвою, що Фонд допоможе зібрати Україні цю різницю щомісяця", – повідомив Денис Шмигаль.

Глава Кабміну наголосив, що однією з перших країн, яка ініціювала передати Україні частину SDR, була Канада.

Окрім цього, зараз ведуться переговори щодо подібних рішень і з іншими партнерами. Зокрема, США у зазначеній різниці у 5 млрд будуть давати 2 млрд щомісяця.

"У пакеті підтримки для України на $33 млрд, який вони схвалили, понад 8 млрд доларів – це чотири місяці. Тобто вони щомісячно робитимуть вклад через адміністративний рахунок МВФ на суму понад 2 млрд доларів", – розповів Шмигаль.

Прем'єр додав, що на сьогоднішній день потреби українського бюджету оцінюються на рівні 4,5 – 5 мільярдів доларів на місяць. Сюди входять постачання зброї, виплата додаткових збільшених платежів армії, гуманітарна, соціальна підтримка, розмінування та інші витрати.

Раніше Шмигаль заявив, що у травні поточного року Європейський Союз (ЄС) надасть Україні другий транш мікрофінансової допомоги у розмірі 600 мільйонів євро.

Як відомо, у лютому Європейський парламент погодився надати Україні 1,2 млрд. євро макрофінансової допомоги. Пільговий кредит у рамках допомоги Європарламент вирішив поділити на два транші по 600 мільйонів євро кожен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини