Головна Новини Політика зовнішня політика Грета Тунберг підтримала Газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Грета Тунберг підтримала Газу

Відома екологічна активістка разом зі своїми однодумцями сфотографувалася із намальованими прапорами Палестини

20 жовтня 2023, 17:14
Поділіться публікацією:

Екоактивістка Грета Тунберг підтримала мешканців сектору Газа, де-факто виступивши проти дій Ізраїлю, спрямованих проти терору ХАМАС. Про це повідомляють "Коментарі".

Грета Тунберг підтримала Газу

Кліматична активістка Грета Тунберг та її однодумці

У соціальній мережі вона опублікувала своє фото, де вона тримає плакат із намальованим прапором Палестини та написом "Підтримуємо Газу". Її соратники тримали плакати з прохамасівськими гаслами "Свободу Палестині" та "Ця єврейка підтримує Палестину".

"Світу необхідно висловитися та закликати до негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців та всіх постраждалих цивільних осіб", — написала активістка у себе в Instagram.

Грета Тунберг — шведська екологічна активістка, яка здобула міжнародну популярність і визнання за просування думки про неминучу екзистенційну кризу для людства внаслідок зміни клімату.

Нагадаємо, що внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня було жорстоко вбито 1200-1300 переважно цивільних осіб. Жінки, діти, люди похилого віку зазнали від бойовиків ХАМАС знущань, тортур, принижень, а потім були цинічно вбиті. Відео з їхніми вбивствами терористи навмисно публікували в Інтернеті. У відповідь на звірства ХАМАС Ізраїль оголосив початок військової операції "Залізні мечі", частиною якої стали авіаудари по сектору Газу. Від них, за різними оцінками, вже загинуло від двох до трьох тисяч мешканців сектору Гази. Проведення наземної операції ЦАХАЛ, ймовірно, може призвести до ще більших жертв, оскільки населенню анклаву ХАМАС та Єгипет не дають змоги залишити сектор Газа, як це пропонує Ізраїль.

За повідомленнями ЗМІ, наразі ведуться переговори про можливість відмовити Ізраїль від вторгнення до Гази. Одним із можливих компромісів у цьому питанні може стати звільнення кількох сотень заручників, захоплених бойовиками ХАМАС у Південному Ізраїлі 7 жовтня.

Тим часом, у МЗС України дали пораду Орбану після переговорів із Путіним.

Стала відома країна, яка організує зустріч для обговорення миру в Україні.

Байден проведе переговори з лідерами ЄС у Вашингтоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 жовтня 2023, 19:56

Вот из-за таких как она мир и оказался на пороге третьей мировой. Вместо того, чтобы следить и не допускать появления диктаторских режимов по всему миру все были очень заняты правами лгбт-пингвинов в антарктиде и парниковыми газами


Новини