Головна Новини Політика зовнішня політика "Готуємося до найгіршого": Польща зробила заяву стосовно ситуації біля українського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

"Готуємося до найгіршого": Польща зробила заяву стосовно ситуації біля українського кордону

Прем’єр-міністр Польщі готується до напливу українських біженців

16 лютого 2022, 17:18
Поділіться публікацією:

Польща готується до можливого напливу біженців з України у разі російського вторгнення, заявив у середу, 16 лютого, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, незважаючи на запевнення Москви, що Росія скорочує нарощування військ поблизу України. Про це повідомляє Reuters.

"Готуємося до найгіршого": Польща зробила заяву стосовно ситуації біля українського кордону

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький - фото з відкритих джерел

Коментуючи заяву НАТО щодо зростання кількості російських військ на кордонах України, Моравецький сказав, що інфраструктура для біженців буде створена поблизу польського східного кордону з Україною, але деякі можуть бути переміщені в інше місце пізніше.

"У найближчі кілька днів я скликаю групу, яка займатиметься питаннями логістики, об'єктів, транспорту, інфраструктури. Ми повинні бути готові до гіршого. Ми допомагаємо українцям пом’якшити наслідки російського нападу", — сказав Моравецький журналістам, додавши, що команді також буде поставлено завдання забезпечити доступ біженців до медичної допомоги та освіти.

Росія оголосила про часткове відведення військ у вівторок, 15 лютого, і заявила, що це триватиме і в середу, 16 лютого, а її збройні сили повернуться на свої звичайні позиції через три-чотири тижні.

НАТО заявило, що буде вітати відхід Росії, але поки що не бачить ознак будь-яких істотних рухів. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кулеба засумнівався у намірах Росії відвести війська від кордонів. Міністр закордонних справ поки не побачив підстав для того, щоб заявляти про зниження напруги на українських кордонах. У своєму нещодавньому твіті, він заявив, що поки заяви Кремля не підкріплені реальними діями.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський вперше прокоментував повідомлення Росії про відведення військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини