Головна Новини Політика зовнішня політика Гончаренко назвав найгірший розвиток подій для України після запуску «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко назвав найгірший розвиток подій для України після запуску «Північного потоку-2»

Гончаренко розповів про "Північний потік-2": Україні потрібен багаторічний газовий контракт

23 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" розв'язує Росії руки, Путіна більше нічого не буде стримувати для того, щоб і далі продовжувати свою агресію проти України. Якщо Києву все-таки не вдасться зупинити запуск "Північного потоку-2", то головне завдання тоді домогтися хоча б 10-річного контракту для української ГТС з об'ємом хоча б 40 млрд куб.м на рік. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" заявив нардеп Олексій Гончаренко.

Гончаренко назвав найгірший розвиток подій для України після запуску «Північного потоку-2»

"Північний потік-2". Фото з відкритих джерел

Народний депутат вважає, що єдина можливість зупинити старт "Північного потоку-2" — це переконати в цій доцільності США. Якщо президент Зеленський під час офіційного візиту в Білий дім знайде потрібні слова для Джозефа Байдена, то цілком може бути, що проєкт буде заморожений або зупинений. Якщо ж слів не буде знайдено, то найгірша історія для України буде полягати у тому, що ми не отримаємо ніяких запевнень після 2024-го року. Крім слів, повинні бути якісь дії та конкретні кроки від західних партнерів.

Гончаренко додав, якщо так станеться і гарантій нам ніхто не надасть, то це буде означати повне фіаско України як держави. Зазначимо, днями глава української держави Володимир Зеленський заявив, що "Північний потік-2" — це не просто комерційний проєкт, а зброя в руках Росії, тому Європа повинна гарантувати Україні енергетичну безпеку, обсяги та транзит газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — журналіст Євген Кисельов розповів, чому "Північний потік-2" через 30 років перетвориться в купу металу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини