Головна Новини Політика зовнішня політика Головою палати представників Конгресу США обрано противника допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Головою палати представників Конгресу США обрано противника допомоги Україні

Раніше Дональд Трамп розкритикував кандидата від республіканців на посаду спікера палати Тома Еммера, який підтримував Україну

25 жовтня 2023, 22:21
Поділіться публікацією:

Республіканець Майк Джонсон став спікером палати представників США. За нього віддали 220 голосів. Він виступає проти допомоги Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

Головою палати представників Конгресу США обрано противника допомоги Україні

Майк Джонсон

Майк Джонсон представляє штат Луїзіана і є прихильником екс-президента Дональда Трампа. У палаті представників він засідає з 2016 року та відомий своїми консервативними поглядами. Підтримка з боку Трампа, яка відіграла важливу роль у несхваленні конкурента Джонсона по республіканській партії Тома Еммера, не випадкова — саме Майк Джонсон очолював юридичний захист Трампа під час імпічменту в Палаті представників і просив Верховний суд США скасувати результати президентських виборів 2020 року.

Новообраний спікер палати представників відомий мінімальними симпатіями до України, оскільки він голосував лише за отримання Україною ленд-лізу. Але при цьому підтримував усі пропозиції щодо скорочення допомоги Києву.

Палата представників була без свого голови з 3 жовтня, через що вона не могла ухвалювати нові законодавчі акти, у тому числі щодо надання допомоги Україні. Поки в Конгресі не було вирішено це питання, США загрожував шатдаун.

Попередник Майка Джонсона на цій посаді Маккарті втратив свою посаду через звинувачення у співпраці з демократами та "таємну угоду" щодо допомоги України.

Палата представників США – нижня палата Конгресу США. У ній представлений кожен штат пропорційно до чисельності населення. Кількість місць у палаті постійна з 1963 року і становить 435, це число не встановлено Конституцією і може бути змінено законом. Кожен представник штату займає своє місце протягом дворічної каденції і може бути переобраний необмежену кількість разів. Главою палати є спікер, який обирається її членами. Біллі, ухвалені в палаті, також проходять обговорення в Сенаті та візування президентом, перш ніж стануть законом.

Тим часом, РФ готується використовувати нову тактику удару.

По території Росії вдарили балістичною ракетою.

А Путін зробив нову цинічну заяву про ситуацію на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 жовтня 2023, 21:44

Очікувано. Маразм Байден то просить 100 млрд. Потім раптом зменшує до 67 мільярдів. Чим пояснюється його розрахунки? Ще й найвеличнішого Брехуна Всесвіту питають: Тепер члени твого Притону-95 будуть на цю суму менше красти? Ні, тепер на цю суму менше отримає Україна. Навіщо витрачати гроші на гниле? Всі, хто на потоках, дбають про свою кишеню, а ні про країну.


Новини