Головна Новини Політика зовнішня політика Голова європейської дипломатії зіпсував росіянам свято
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова європейської дипломатії зіпсував росіянам свято

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель прибув до Одеси з неанонсованим візитом

30 вересня 2023, 18:22
Поділіться публікацією:

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель у суботу, 30 вересня, прибув до Одеси з неанонсованим візитом, де зробив заяву, яка може зіпсувати настрій росіянам, що святкують сьогодні річницю анексії українського Донбасу, частин Херсонщини та Запорізької області. Про це повідомляють "Коментарі".

Голова європейської дипломатії зіпсував росіянам свято

Жозеп Боррель

В своїй заяві Боррель пообіцяв Україні подальшу підтримку від ЄС.

"Сьогодні уже рік, як деякі частини території України у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях були незаконно анексовані Росією. Так само, як Крим був анексований раніше. Ми як ЄС підтримуватимемо Україну у боротьбі за відновлення територіальної цілісності", — написав він на своїй сторінці у соцмережі X.

За словами Борреля, його візит до Одеси має на меті засвідчити цю підтримку — від військової, економічної до політичної та дипломатичної. 

Нагадаємо, що візит Борреля співпав у часі зі святкуванням Росією нового свята, запровадженого Путіним — "День возз'єднання Донецької Народної Республіки, Луганської Народної Республіки, Запорізької та Херсонської області з Російською Федерацією". Свято російської анексії приурочено до річниці оголошення анексії, яке Путін, російські урядовці разом з сепаратистами провадили в Кремлі 30 вересня 2022 року.

Тим часом, у Путіна зробили нову заяву про війну проти України. Російський політик Дмитро Медведєв відзначився обіцянками на честь вигаданого Путіним свята — Дня возз'єднання нових регіонів із Росією.

У Лукашенка готують піар-акцію із викраденими українськими дітьми: у МЗС відреагували. МЗС України закликає дипломатичні представництва, які отримали запрошення до Мінська — утриматися від участі у пропагандистській діяльності білоруського режиму.

А Росія кинула на фронт нові резерви: у ЗСУ розповіли, чи варто переживати. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини