Головна Новини Політика зовнішня політика У Лукашенка готують піар-акцію із викраденими українськими дітьми: у МЗС відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка готують піар-акцію із викраденими українськими дітьми: у МЗС відреагували

МЗС України закликає дипломатичні представництва, які отримали запрошення до Мінська - утриматися від участі у пропагандистській діяльності білоруського режиму

30 вересня 2023, 14:08
Поділіться публікацією:

Білорусь збирається організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу так званих "місць проживання, навчання та оздоровлення" викрадених в окупованих Лисичанську та Сєвєродонецьку дітей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

У Лукашенка готують піар-акцію із викраденими українськими дітьми: у МЗС відреагували

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

"Вказаний захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України. Відповідно до норм міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як військовий злочин", — зазначає прес-служба.

Щоб уникнути відповідальності, посадовці Білорусі намагаються прикритися міжнародними представниками.

Офіційний Київ закликає дипломатичні представництва, які отримали відповідні запрошення до Мінська – відмовитись від участі у пропагандистському заході білоруського режиму.

"Як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду, продовжимо роботу для притягнення до відповідальності всіх осіб, які вчинили злочини проти українських дітей", — наголошує МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європарламент визнав самопроголошеного президента Республіки Білорусь (РБ) Олександра Лукашенка причетним до розв'язання війни проти України нарівні з російським диктатором Володимиром Путіним – і закликав Міжнародний кримінальний суд (МКС) видати ордер на його арешт. Про що говорить це рішення? Чому прийнято лише зараз? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини