Головна Новини Політика зовнішня політика Глава МЗС Німеччини приїде в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Німеччини приїде в Україну

Міністр Гайко Маас відвідає Київ в День Незалежності України

13 серпня 2020, 22:22
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас прийняв запрошення від українських колег відвідати Київ 24 серпня, коли країна відзначатиме національне свято, присвячене Незалежності. Про це повідомляє видання "Європейська правда", посилаючись на прес-службу МЗС України.

Глава МЗС Німеччини приїде в Україну

Як зазначає джерело, глава МЗС Дмитро Кулеба, перш ніж запросити Маасу в Україні, розповів йому про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації "Схід SOS" Євгенії Васильєвої та Костянтин Рєуцького. Міністри домовилися підтримувати зв'язок з цієї ситуації.

Також глави зовнішньополітичних міністерств підняли питання конфлікту на Донбасі.

"Міністри погодилися, що постійне припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання. Сторони обговорили перспективи контактів на рівні міністрів нормандської четвірки і погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна вже в найближчі місяці", — зазначено в повідомленні.

Що стосується епідеміологічної ситуації в обох країнах, їх представники відзначили, що підтримувати один одного в такий непростий період, а тому Маас передасть МЗС України 17 апаратів штучної вентиляції легенів. Тобто німецький міністр прибуде в найважливіший державне свято не з порожніми руками.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про думку політичних експертів, які проаналізували найближчі перспективи переговорів України з Росією по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини