Головна Новини Політика зовнішня політика Глава Білорусі вилаяв оточення Путіна: "Сиділи під віником"
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Білорусі вилаяв оточення Путіна: "Сиділи під віником"

Лукашенко у своїй промові розкритикував оточення Путіна, значна частина якого, на думку глави Білорусі, під час заколоту зайняла вичікувальну позицію

27 червня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Значна частина оточення Путіна під час заколоту Пригожина зайняла вичікувальну позицію, не ставши однозначно на бік Путіна. Сьогодні вони намагаються реабілітуватися в очах російського диктатора, роблячи жорсткі антипригожинські заяви. Про це, як повідомляють "Коментарі", сказав Лукашенко, який провів успішні переговори з Пригожиним. Їх результатом став компроміс — бунтівники відійшли від Москви, їм дали можливість "піти в Білорусь" .

Глава Білорусі вилаяв оточення Путіна: "Сиділи під віником"

Олександр Лукашенко

Частиною угоди про припинення заколоту стало рішення про закриття кримінальної справи за фактом заколоту ПВК "Вагнер".

— У Росії, як завжди, з'явилися ура-патріоти, які почали вити і кричати "Не припиняти кримінальні справи!", "Ловити!", "Мочити!", "Саджати!"... Коли розгорталася ця, як її назвав президент Росії, смута в Росії якось усі під віником сиділи. Матвієнко (голова Ради Федерації – ред.) виявилася мужньою, Володін (голова Державної Думи – ред.), патріарх, там пару чоловік і все... А після бійки, руками ми вміємо махати! Ох, як уміємо! І радити: мочити, мочити та мочити!

"Ну є кого мочити, є кого садити, там де це потрібно", — заявив Лукашенко, який, ймовірно, став архітектором компромісу між Путіним і Пригожиним і групами впливу, що стоять за ними.

Тим часом, експерти розповіли, що буде з Пригожиним.

Данилов розкритикував ідеї Заходу щодо переговорів України із РФ.

А з Москви до Вашингтона вилетів літак: Захарова повідомила, хто на борту. Російський спеціальний літак вилетів зі столиці Росії до Сполучених Штатів. Така подія викликала різні припущення щодо причин польоту. Представник МЗС РФ Марія Захарова вказала, хто перебуває на борту літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини