Головна Новини Політика зовнішня політика Генсек ООН розповів, чим він "шокований"
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН розповів, чим він "шокований"

Ізраїль зажадав від Антоніу Гутерріша піти у відставку після його заяви, яка була протрактована багатьма, як спроба виправдати напад ХАМАС

25 жовтня 2023, 19:43
Поділіться публікацією:

Генсек ООН Антоніу Гутерріш спростував симпатії, що приписують йому, до терористів ХАМАС. Про це він заявив на прес-конференції, повідомляють "Коментарі".

Генсек ООН розповів, чим він "шокований"

Антоніу Гутерріш

"Я шокований спотвореннями моєї вчорашньої заяви в Раді безпеки, начебто я виправдовую акти терору ХАМАСу. Це брехня. Я чітко заявив, що я засуджую жахливі терористичні акти ХАМАС, скоєні 7 жовтня в Ізраїлі. Ніщо не може виправдати вбивства, викрадення, тортури. Справді, я говорив про страждання палестинського народу. При цьому я говорив, що страждання палестинців не можуть виправдати дії ХАМАСу", — заявив Гутерріш.

Нагадаємо, що під час дебатів у Раді безпеки ООН Антоніу Гутерріш засудив як жорстокості ХАМАС, так і дії Ізраїлю у відповідь, які призводять до загибелі палестинців. При цьому він сказав, що напад хамасівців стався "не на порожньому місці". Нібито його спровокувало небажання Ізраїлю виконувати рішення ООН щодо створення палестинської держави. Дослівно генсек Організації об'єднаних націй заявив таке:

"Я однозначно засудив страшні та безпрецедентні акти терору, вчинені ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня. Ніщо не може виправдати вбивства, завдання поранень і викрадення мирних жителів, а також запуск ракет по цивільних об'єктах. Важливо також розуміти, що атаки ХАМАС не сталися на порожньому місці. Жителі Палестини протягом 56 років жили в задушливій окупації".

Після цього представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан закликав генсека ООН піти у відставку.

Тим часом, Кадиров створює новий батальйон.

По території Росії вдарили балістичною ракетою.

А відомий футболіст придбав французький клуб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини