Головна Новини Політика зовнішня політика "Гарантії безпеки" Кремлю: що вирішили у НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гарантії безпеки" Кремлю: що вирішили у НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що НАТО передало Росії відповідь

27 січня 2022, 00:10
Поділіться публікацією:

Представники Північноатлантичного Альянсу  передали РФ свій варіант відповіді щодо "гарантій безпеки". Лист вручили російському послу в Бельгії, саме тут розміщена штаб-квартира Альянсу. Про це інформує The Guardian.

"Гарантії безпеки" Кремлю: що вирішили у НАТО

НАТО передало свою відповідь послу у Брюселі (фото з відкритих джерел)

За словами офіційного представника Альянсу, НАТО передало сформовані пропозиції РФ  в середу, вдень, разом з представниками США.

 В рамках   проведеної прес-конференції очільник Альянсу Єнс Столтенберг надав підтвердження, що  представники НАТО передали РФ свій варіант відповіді  на "гарантії".

Як зазначив генсек Альянсу, вони завершили свою відповідь російській стороні. Зробили це разом зі Сполученими Штатами. І повинні продовжити діалоги за напрямком Москва-Брюссель. НАТО готове вислухати питання, які викликають занепокоєння в російської сторони і проводити подальший діалог, що ґрунтується за принципами європейської безпеки.

  Очільник Альянсу озвучив проблеми, що вони  мають обговорити з РФ. Це питання щодо  відведення ракет середньої та меншої дальності. Питання про зниження загрози, що тепер  існує в кіберпросторі. Також питання про зменшення загрози, що виникає від космічного озброєння.

Столтенберг резюмував, що всі перелічені проблемні аспекти мають бути предметами обговорення, які будуть мати вигоду для двох переговорних сторін.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Блінкен розповів про зміст письмової відповіді Америки для РосіїЯк зазначив американський держсекретар, вони переконані в принципах, якими керуються. Зокрема, мова йде про  територіальну цілісність та суверенітет України. Також він переконаний в правах кожної держави самостійно ухвалювати  рішення про свій вступ  в альянси. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини