Головна Новини Політика зовнішня політика "Гарантії безпеки" Росії: Блінкен розповів про зміст письмової відповіді Америки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гарантії безпеки" Росії: Блінкен розповів про зміст письмової відповіді Америки

У письмовій відповіді були викладені думки США і їх союзників

26 січня 2022, 22:50
Поділіться публікацією:

В середу, 26 січня, США передали Росії свою відповідь  про "гарантії безпеки". Зміст  цієї відповіді прокоментував держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен. Про це він заявив під час пресконференції. 

"Гарантії безпеки" Росії: Блінкен розповів про зміст письмової відповіді Америки

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

 В згадуваному письмовому тексті приведені тези Сполучених Штатів та країн-союзників. Також тут оцінено "занепокоєння" РФ й оприлюднені ті сфери, у яких Вашингтон й Москва можуть відшукати спільні точки дотику.

Як зазначив американський держсекретар, вони переконані в принципах, якими керуються. Зокрема, мова йде про  територіальну цілісність та суверенітет України. Також він переконаний в правах кожної держави самостійно ухвалювати  рішення про свій вступ  в альянси. Ще  мають бути вжиті взаємні прозорі заходи  стосовно ядерних  потенціалів та щодо організації   навчань військовослужбовців на території Європи.

 Блінкен озвучив тезу про готовність Вашингтона  до співпраці з Москвою, в тому випадку, коли  росіяни припинять деескалацію й заходи агресії  стосовно нашої країни.

Держсекретар Сполучених Штатів резюмував, що тези відповіді скоординовані з українськими та європейськими партнерами. Вони врахували їх думки та побажання в американській відповіді Кремлю.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Блінкен відповів на закиди ЗеленськогоЕнтоні Блінкен зазначив, що США не чекають і вже сьогодні роблять дуже багато для того, щоб змусити Путіна передумати нападати на Україну. Ентоні Блінкен зазначив, що США не зайняли позицію очікування. Є багато підтверджень того, що Вашингтон зумів уже зараз об'єднати не лише Європу, а й інші країни.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини