Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз поставив Росії ультиматум: до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз поставив Росії ультиматум: до чого тут Україна

Ультиматум складається із трьох вимог

22 березня 2021, 19:34
Поділіться публікацією:

Росію зобов'язують почати діяти відповідно до Мінських угод із питань Донбасу. Це одна з умов поліпшення ділових відносин між РФ і Європейським союзом. Таку інформацію повідомляють в Європейській раді після телефонної розмови між президентом організації Шарлем Мішелем і главою Росії Володимиром Путіним.

Євросоюз поставив Росії ультиматум: до чого тут Україна

Євросоюз вимагає від РФ виконання Мінських угод. Фото: РИА Новости

На думку представників Європейської ради, зараз будь-яка співпраця європейських країн із Росією знаходиться на досить низькому рівні. Щоб ситуація могла змінитися, перед Росією поставили ряд умов для виконання. Серед них — і вже згадуване виконання "Мінська" щодо війни на Донбасі. Крім цього, від російського уряду вимагають припинити кібератаки на будь-які представництва країн ЄС, а також дотримуватися і шанувати права людини.

Ще під час розмови Мішель нагадав російському президенту про судовий процес над опозиціонером Олексієм Навальним і знову закликав його звільнити. За повідомленням прес-служби Євроради, західні партнери наполягають на проведенні чесного розслідування щодо Навального. Також повідомляється, що в бесіді піднімалися теми коронавірусної пандемії, масової вакцинації та інші важливі питання.

Варто відзначити, що Шарль Мішель формує загальне ставлення Євросоюзу до Росії на раніше визначених п'яти керівних принципах. Про них стало відомо ще в 2016 році. Серед них  вимога повернути Україні Крим і виконувати Мінські угоди, підтримка громадянського суспільства РФ, поліпшення внутрішньої стійкості ЄС щодо енергетичних загроз і кібератак тощо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що президент Штатів Джозеф Байден, на думку експерта, поставив перед собою мету знищити режим Путіна.

Також на порталі можна дізнатися, які плани на членство України в ЄС має прем'єр-міністр Денис Шмигаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини