Головна Новини Політика зовнішня політика Єврокомісія надала рекомендації для статусу кандидата не лише Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія надала рекомендації для статусу кандидата не лише Україні

Разом з Україною такий статус може отримати і Молдова

17 червня 2022, 13:51
Поділіться публікацією:

17 червня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що комісія рекомендує надати статус кандидата в члени Євросоюзу Україні та Молдові.

Єврокомісія надала рекомендації для статусу кандидата не лише Україні

фото фейсбук

За її словами, Україна вже впровадила більшість правил норм та стандартів Євросоюзу. Залишається здійснити реформи в сферах верховенства права, щодо обмеження впливу олігархів на політику, запровадити дієві інструменти боротьби з корупцією.

"Комісія рекомендує Європейській раді, по-перше, надати Україні європейську перспективу і по-друге – надати статус кандидата. Звичайно, з розумінням, що країна виконає певний набір подальших важливих реформ", – заявила Урсула фон дер Ляєн на брифінгу.

"Українці готові вмирати за європейську перспективу. Ми хочемо, щоб вони жили з нами європейською мрією. Ми також рекомендуємо надати Молдові статус кандидата, розуміючи, що країна буде проводити реформи. Молдова перебуває на справжньому прореформаторському, антикорупційному та європейському шляху. Попереду ще довгий шлях. Але ми віримо, що вона має потенціал, щоб відповідати критеріям", — написала вона в Твітер.

Щодо рішення відносно Грузії, то висновок комісії наступний:

"Тепер Грузія повинна політично об’єднатися, щоб скласти чіткий шлях до структурних реформ і ЄС. Тому ми рекомендуємо Грузії надати європейську перспективу, але повернутися і оцінити, наскільки вона відповідає низці умов, перш ніж надати їй статус кандидата", — додала очільниця Єврокомісії.

Як наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, в разі ухвалення Єврорадою статусу кандидата для нашої країни, прискориться процес включення нашої економіки у внутрішній ринок ЄС. Україна зможе разом з державами Союзу формувати спільні енергетичний та цифровий ринки. Для нашої економіки це також означає лібералізацію торгівлі, розвиток транспортної сфери, відбудову після війни за європейськими стандартами.
Портал "Коментарі" повідомляв, що експерти розповіли, чого чекати Україні, Фінляндії та Швеції від саміту НАТО в.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини