Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС ввів секторальні санкції щодо Білорусі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС ввів секторальні санкції щодо Білорусі: деталі

Санкції повинні завдати значного економічного удару режиму Лукашенка

24 червня 2021, 15:27
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 червня, Європейський союз (ЄС) ввів секторальні санкції проти Білорусі. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

ЄС ввів секторальні санкції щодо Білорусі: деталі

Євросоюз - фото з відкритих джерел

Європейські парламентарії заявили, що введені санкції обмежать режиму Лукашенка доступ до європейських фінансових ринків, а також значно зменшать експорт товарів білоруської промисловості.

Так, ЄС наклав заборону на постачання обладнання, технологій або ПО для перехоплення телефонних розмов та ідентифікації користувачів в інтернеті, а також на послуги страхування для білоруського уряду і державних органів.

Крім того, Європа обмежила торгівлю з Білоруссю. Під санкції потрапили нафтопродукти, продукти калійної промисловості, а також товари, які використовуються для виробництва сигарет.

Крім цього, Лукашенку і його соратникам обмежили доступ до європейських фінансових ринків. Зокрема, Європейський інвестиційний банк припиняє будь-які виплати або платежі за всіма угодами щодо проєктів у державному секторі.

У повідомленні Ради ЄС підкреслюється, що санкції були введені у відповідь на серйозні порушення прав людини в Білорусі й жорстокі репресії, в тому числі за примусову посадку літака Ryanair у Мінську для затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Нагадаємо, що 16 червня посли країн Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Посли ЄС схвалили заборону на видачу віз і заморожування активів 78 осіб і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі.

Додамо, що Європейський парламент закликає відмовити Білорусі в фінансовій підтримці та радить державам відсторонити білорусів від участі в будь-яких міжнародних заходах, зокрема, в Олімпійських іграх у Токіо. Також політики висловилися за оперативні економічні та секторальні заходи по ключових білоруських галузях, а саме сирій нафті й нафтових продуктах, виробництву сталі та сектору деревообробки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини