Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС виділить Україні 31 мільйон євро
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС виділить Україні 31 мільйон євро

Передбачається надання загалом 31 млн. євро протягом періоду 36 місяців.

3 грудня 2021, 00:22
Поділіться публікацією:

У рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру Європейський Союз надасть Україні 31 мільйон євро на зміцнення обороноздатності. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter. Міністр заявив, що українська делегація високо цінує цей крок, який вкотре показав стратегічний характер відносин України із Європейським Союзом.

ЄС виділить Україні 31 мільйон євро

Євросоюз - фото з відкритих джерел

Глава МЗС стверджує, що це результат наполегливої та системної роботи. Також Кулеба написав, що пакет допомоги охоплюватиме надання матеріально-технічної допомоги для розвитку та зміцнення потенціалу Збройних Сил України за чотирма напрямками: медициною, інженерними можливостями та заходами з розмінування, мобільності та логістики, кібербезпеки.

Передбачається надання загалом 31 млн. євро протягом періоду 36 місяців. В українському МЗС уточнили, що кошти надаються на медичні потреби військових, включаючи польові шпиталі, а також заходи з розмінування, мобільності, логістики та кібербезпеки.

Нагадаємо, Євросоюз не допоможе нашій країні військовою силою у разі можливої агресії з боку Росії, оскільки між європейською спільнотою та Києвом не існує оборонного альянсу. Але наша країна може розраховувати на надання політичної, економічної та фінансової допомоги від Брюсселя. На цьому наголосив представник ЄС Жозеп Боррель під час брифінгу, на якому підсумував робоче засідання Ради міністрів ЄС з питань оборони. За словами чиновника ЄС, спільнота активно реагуватиме в рамках наших дій, введених з тих років, коли РФ окупувала Кримський півострів і розпочала військову агресію на Донбасі. Він зазначив, що Євроспільнота уважно відстежує всю наявну інформацію, яку надають американські та українські партнери.

Представник оборонної ради ЄС запевнив підтримку нашої країни в політичній, економічній, фінансовій допомозі від Євросоюзу. Водночас політик зазначив, що у двосторонній Угоді про асоціацію між ЄС та нашою державою не йдеться про створення військового союзу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини